Tai va, vakaryksti ivyki ka tik paziurejau, todel ispudziams dar neatvesus, noreciau pasidalinti nuomone.
Visu pirma, noriu pasakyti nepradejus kovoms, ziurint visas reklamas, intro ir t.t. is karto jauciasi kad stebi kazka epinio. Tada ir atejo tas jausmas - neaisku ar tai bus geras event'as, ar puikus, ar nuvils, taciau abejoniu nekyla - i must see this!
Arena pasirode gana didele - nezinau, ar TNA yra rengusi savo event'us didesneje arenoje, nezinau kiek zmoniu stebejo si show, bet per viena house show rekordas buvo virs 6 tukstanciu, tai cia turejo but siek tiek daugiau. Kai tokia publika skanduoja "TNA, TNA" iskart kitaip skamba
X-Division Steel Asylum
***1/4
Visu pirma manau, kad sis match'as buvo netinkamas kaip openeris - tempas greitas, linksmas, atpalaiduojantis spotfest. Pagal mane, tokie turetu buti show viduryje. O renginiui atidaryti IMO butu labiau tikes Daivari/Creed. Kas apie pati match'a, tai teisingas TNA sprendimas visus wrestlerius sukisti i bendra entrance, taip paciam veiksmui ringe lieka daugiau laiko. Apie match'a labai daug negaliu pasakyti. Jo pliusai - visa gausybe kokybiskai atliktu, originaliu spot'u, gera match'o eiga, kaip tokios svarbos match'ui duota pakankamai laiko. Minusai - per daug spot'u, o to pasekmes dvi - match'ui einant i pabaiga buvo maziau dziaugsmo juos stebet, nes akis prie ju priprato. O antroji - operatoriai negaledavo tu spotu kartoti, nes bekartodami dar neparodys nauju spot'u. Paprastas filmavimas irgi nebuvo pats geriausias - keliu spot'u nepavyko normaliai pamatyti. Laimetojas (Lethal) tinkamas, taciau bent pora variantu tikrai geresniu buvo:
1. Suicide - butu buve smagu pamatyti kazka inovacinio ir siaip butu labiau atsipirkes tas gimmick'inio match'o hype'as
2. Curry Man - is tiesu, match'o pabaigoje galvojau kad jis ir laimes, kai buvo labai arti islipimo. Ir tada pagalvojau - visai gerai galima butu tai subookinti - Daivari nugali Creed'a ir apgina savo X-Div titula, tada netiketai atlekia Curry Man ir isnaudoja titleshot'a. Per match'a jam "netiketai" nuima kauke, paaiskeja, kad tai Daniels'as, publika ekstazeje ji palaiko, o Fallen Angel uzsivedes kovoja ir susigrazina titula po ilgos pertraukos.
Match'a vertinu ***1/4, siek tiek geriau nei pirmasis sio tipo match'as, bet iki geresnio reitingo reikejo keliu dalyku - maziau zmoniu, maziau spot'u, ilgesnes trukmes.
Po to buvo backstage segmentas Jim Cornette ofise. Kadangi as kaip NME bookeris tokio tipo backstage labai megstu, tai NME Heat'uose tokiu pilna buna

Todel ji vertinu teigiamai.
Six-Person Bimbo Brawl
*
Iki pat atsidarydamas Bound for Glory IV.avi (ar kaip ten jis vadinasi) faila, as naiviai tikejausi, kad si is kitu potencialiai geru sio PPV card'o match'u laika atimanti kvailyste bus dark match'as, bet ne nafik! Kalbet daug nenoriu apie si match'a, man nebuvo idomu i ji stebeti, bet kaip ir kokia Wrestlemania - ziurejau neprasukinedamas tik is pagarbos siam didziuliam show. Gerai, kad bent greitai baigesi, tik pagal match'e ginklu nenaudojima nereikejo jam duoti tokio Russorific'inio pavadinimo. Koks match'as, toks ir ivertinimas
Po to turejom Consequences Creed interviu, pirma karta matau ji rimtai snekant (neskaitant tu visokiu Rough Cut). Kaip pirmam kartui gal ir nieko, bet jei jau kalbi apie savo tevynes, tai balse didesnes ugneles noretusi.
X-Division: Bashir© vs. Creed
**
Kas cia per BS su tuo serzantu? Amerikieciui gal ir perejo siurpuliukai, bet likusiai daliai pasaulio neturejo buti kazkas grazaus. Tipiska Amerikos politika - "musu salis geriausia, graziausia, stipriausia, laisviausia; mes geri, kiti blogi". Man nuo to bloga. Taciau tai neliecia wrestleriu, nes jie savo darba dare puikiai siame feud'e. Creed turbut buvo labai malonu gauni toki milziniska pop'a, nors tai ne jo nuopelnas, taciau vis tiek - didziausias overness karjeroje. Pats match'as smagiai ziurejosi. Pradzia labai smagi, "spot'iska". Bet veliau kaip ir buvo galima tiketis, Daivari pademonstravo savo WWE palikima. Turiu galvoje WWE stiliaus wrestlinima, kuris tikrai gadino match'a - smagi greita pradzia, po to su submission'as
visiskai suletina match'a. As suprantu, kad greituose match'uose yra reikalingi rest-hold'ai, taciau kam reikia daryti ilga submission'a, irish-whip'a, counter'inta i kita submission'a
over'n'over again! O kai dar pats match'as yra neilgas, tai is jo tikrai daug atima. Finish'as BS irgi atima, taigi kova vertinu **, reikalavimu tikrai neivykde.
Sekantis buvo dar vienas promo su Foley backstage, irgi patiko

Graziai The Rock ipyne
Knockout: Taylor© vs. Kong vs. Roxxi
**3/4
Match'o dalyvemis esu patenkintas, visgi wrestlingo prasme tai ko gero geriausia, ka TNA moteru divizionas dabar gali mums pasiulyti, truksta tik Cheerleader Mellisos (Raisha Saeed). Match'u esu patenkintas, kazin ar realiai galejau kazko daugiau tiketis. Aisku subookinti geriau buvo galima, taciau nevarysiu Dievo i medi, nes malonu matyti bent jau tai, kad isejus Gail Kim, moteriskiu divizione dar liko kazkas gero. Tik va laimetoja manes visiskai netenkina, verkiant reikejo title-change'o. As nezinau, kuo Taylor taip zavi TNA Creative team'a. Puikiai ji ringe atrodo, taciau nejaugi lipdyti prie jos titula ir taip mazinant titulo verte yra vienintelis budas is Taylor padaryti antraja Gail? Manau, kad ne. Griztant prie match'o, tai pritruko laiko, nes tai, ka maciau man labai patiko.
Treciasis segmentas su Foley irgi patiko, bet to ir uzteko
Tag Team Championship - Monsters Ball
Sudas! Nematch'as, o laimetojai. Is tiesu ziuredamas si match'a neparasiau cia nieko. Nes jis buvo pasakiskai idomus, tikrai puikiai issisuko siemet TNA su siuo tradiciniu BFG match'u. Double Chokeslam ant degancio stalo! Mmmm, delikatesas mano akims! Pabaiga irgi gerai subook'inta. Tik kaip minejau laimetojai sudas. Ir kodel gi? O todel gi, kad visa si puiki mesmale tapo
pointless! Visas sis gimmick'as tapo nereikalingas, jei joks naujas angle nepradedamas ir cempionai lieka tie patys. Akivaizdu, kad 3D turejo laimet, sitam match'e jie jautesi kaip zuvys vandeny, as uz juos ir sirgau. Mano akimis, tai buvo geriausias 3D match'as TNA per pastaruosius 2 metus. Ta parode ir tai, kad nors siame match'e dar buvo 2 face'u komandos, jie buvo labiausiai pop'inami is visu sio match'o dalyviu. Ir tik prasom nesakyti, smarkai, kad tai parodo, jog jie heel'int nemoka. Dar ir kaip moka! Kai jie kalba, yra rimtai nusvilpiami, taciau cia jie ovaciju nusipelne darbu ringe. Gal ir per daug juos liaupsinu, but i don't give a f*ck! Zinoma, pagarba Abyss'ui uz prisiimta toki spot'a, tikiuosi rimtu apdegimu jis nepatyre, nors neturejo - iskart ji stengesi uzgesinti. O aplamai pagyrimu verti visi sio match'o dalyviai, visi svariai prisidejo prie match'o eigos. Ir zinau, kad mano **** ivertinimas yra tikrai per didelis, bet as esu taip
entertained, kad vadovaujuosi dabar emocijomis. Veliau, gal pakeisiu reitinga, bet dabar sakau taip. Tik nekaltinkit manes, as tik PW ziurovas, man klyst galima

Zinoma - noreciau matyti si rematch'a per Turning Point
AJ Styles vs. Christian Cage vs. Booker T
***3/4
Visada sakiau, kad per BFGIV noriu Styles/Cage singles match'o. Gavau kazka arti jo. Kas pakenke siam match'ui, tai rimto build-up'o nebuvimas, mane kaip AJ mark'a tai ypac veikia. Laimetojas man nepatiko, tai nelogiska, Bookeriui push'o nereikia, jis ka tik buvo PPV main event'uose. Sakyciau geriausia butu buve duoti pergale Christian'ui, jis gali palikti TNA, tai push'as galejo buti svarus argumentas jam likti. Bet match'as labai smagiai ziurejosi, panasaus lygio kaip No Surrender main event'as, o kaip treciam match'ui pagal svarbuma PPV event'e, manau tai yra gerai, taip kad kaip tada, taip ir dabar, vertinu ***3/4
Po to, Angle ir Jarrett'o interviu pries ju kova. Angle nieko naujo nepasake, Jarrett is esmes irgi, taciau jo buvo idomiau klausytis, vis tiek bent jau savo zodziu neatkartojo.
Kurt Angle vs. Jeff Jarrett
***1/2
Pradzia WWE stiliaus - irish-whip'as, takedown'as, headlock'as...4 kartus is eiles...As to nemegstu. Veliau siek tiek smagiau ziurejosi. Publika labai gera buvo, pasidalino mazdaug per puse abieju wrestleriu fanai, abu labai over buvo. Siaip jautesi apieju wrestleriu patirtis, psichologija labai gera - po atitinkamu stipriu veiksmu suletedavo tempas, po koju lauzimu (Ankle ir Figure 4) sell'inimas buvo geras, skaudancios kojos "priverte" slubuoti ir t.t. Match'as geras, vertinu ***1/2, gal buciau ir daugiau daves, bet nesvari pabaiga ir nepatikusi pradzia ateme 1/4*.
Samoa Joe© vs. Sting
***1/4
Nusivyliau tuom, kad Joe neatsiveze su savim tu sokeju, kurie ypatingomis progomis buna pries entrance'us. Kaip ir tikejausi, Sting'o pop'as buvo siek tiek didesnis, kai abu wrestleriai eina face/tweener statuse, tai jau legendos statusas padaro savo. Maloniai netiketai pradzia buvo greita, bet aisku paskui viskas suletejo. Bet kam reikejo jiem nueiti i fanu tribunas? Tam, kad vienas kito galvas patrankytu i turekla? Cia ne sumautas Falls Count Anywhere match'as! Nors tiesa, Rock/Austin match'uose irgi tas budavo, bet...kam taip rizikuoti, kai nezinai ar match'as gausis geras ji gadinti? Aisku patiko Joe spot'as (Stingo irgi butu patikes, bet Joe bootch'ino ji priimdamas), bet ji galima ir kazkur prie entrance rampos padaryt, o dabar iejimas ir isejimas i fanu tribunas ateme daug brangaus laiko, kurio ir siaip wrestleriai daug neturejo. Kam reikejo Joe taip ilgai aiskintis su Hebner'iu kai laiko ir taip buvo labai mazai like? Kam reikejo kist ta Nash'a? Kad sumazintu Joe credibility, nes Joe neva pats nesugeba apsiginti nuo Stingo su beizbolo lazda? O juk ne per pagrindinio metu PPV main eventa turi buti tokios titulus kainuojancios isdavystes! Jau geriau Sting'as butu pats savarankiskai heel'iskai pasukciaves ir laimejes. Dar gal galima tai daryti, kai match'as vyksta 25 minutes, bet ne kai tik 15! Laimetoju as patenkintas - Joe dar tures tu titulu, o Stingas kadangi ko gero po metu jau baigs karjera, tai grazu jam buvu paskutini TNA titula duoti. Vis tiek ilgai cempionu jis nebus - house show kazin ar patems grafika (nors visgi ne WWE, bet vis tiek). Match'as neblogas, turbut gerai zinant ka galima istraukti is Sting'o, pastarasis padirbejo gerai pagal savo galimybes, o Joe gerai dirbo, kad jo varzovas atrodytu stipriai. Taciau kaip PPV (net neziurint i tai, kad didziausio) main event'as, atrode silpnai, mano vertinimas ***1/4
OVERALL:
All in all, PPV buvo labai geras, be komentaru geriausias is to, ka TNA siais metais mum dave. Speju, kad jis labai patiko tiems, kas i ji dideliu vilciu nedejo, o tokie kaip as, kurie tikejosi susikto sedevro, turbut liko siek tiek nusivyle, mat buvo dalyku, kur buvo galima subook'inti geriau, pakeisti laimetoja, ismesti viena kova lauk (Bimbo brawl), kovoms duoti daugiau laiko ir t.t. Taciau zvelgiant objektyviai, palyginus su tuo, ka gaunam is WWE/TNA si pusmeti, tai zinoma geriausias event'as. Mano akimis is JAV mainstream'o, tai buvo antras geriausias metu PPV, zinoma nusileisdamas 24-ajai Wrestlemanijai. Mano ivertinimas butu
9/10. Gal kiek pervertinu, taciau nepaisant nepuikiu dalyku, tai ka maciau buvo tikrai solidu. Tikekimes, ta pacia smagia nata ir Turning Point turetu pavykti tikrai neprastas
Bye, see 'ya in Turning Point'08 topic!
Šį pranešimą redagavo Walleris: 2008-10-13, 19:53