Bažnyčia
Bam
2006-04-16
Kadangi velykos, daug kas eina į banytelę, sumaniau tokią temą sukūrt. Ką manote apie mūsų banyčias, tikėjimą, tikinčius mones, ar patys su eima vaiktot į banyčią? Danai? Ar patys tikit Dievu?
RazieL_
2006-04-16
Dievu tai tikiu. Banyčioj buvau gal prie 2 metus gal buvau. Nesutariam mes tu dievu.
GhZ
2006-04-16
Nyhuje juo netikiu
man atrodo kazkoks pranas sugalvojo kad toks yra ir t.t o i baznycia kada ejau?Kai pirma komunija reikejo priimt:D
Skorpio
2006-04-16
nejau iswis baznycios nemegstu ir nepripazistu nepripazistu kunigu ir celibato... zodziu baznycios apskritai nepripaziistu. Dar ir dabar buciau linkes skelbti liuterio idejas [<<my hero]. Zodziu newaikstau ir abejoju ar waiksciosiu. Juk pasimelsti galima ir namuose... o ne nuejus i baznycia dar mest lita i auku dezute. Net pirmos komunijos nejau.
I dieva tikiu.
I dieva tikiu.
Bam
2006-04-16
Į Dievą tikiu, bet tik viduj, savyje. Į banyčia nevaiktau, niekad sekmadieniais neidavau ir tėvai nelabai eidavo. Nu kadangi mokaus KJG mum į mėnesi 3 kartus reik per pirmą pamoką eit į miias, bet ten visi daugiau isidirbinėja, nei meldias. O iaip labai nemėgstu tokiu hardcore religijos mylėtojų, labai kvaili ir uknisantys monės :/
Lix
2006-04-16
Nu i baznycia tai mociute privercia nueit kokius 2-3 kartus i metus. Kazkuo stengiuosi tiket, bet krikscioniskuoju dievu tai nelabai, nes siaip tikintys zmones yra laimingesni 
O Skorpio, jei tau Liuteris hero tai tu tipo esi nerealiai tikintis portestantas?
O Skorpio, jei tau Liuteris hero tai tu tipo esi nerealiai tikintis portestantas?
emcas
2006-04-17
As tikiu i Dieva, bet ne taip, kad labai melsciausi ar eiciau i baznycia kiekviena sekmadieni
Pasitaiko, kad nueinu 2 kartus per metus ar daugiau. Gerbiu zmones, kurie savo gyvenima yra susije su Dievu: kunigai, vienuoliai ir pan.
koltasXxX
2006-04-17
kad kur nors ivduje ir tikiu y dieva, bet to nelabai reiskiu, y baznycia tenka nueiti , per sventes, su visokiom giminem ir panasiai. Seip religija keistas dalykas, gla ir zmonem padeda paaiskint kokius nors dalykus, uzimt laiko, tiketi y kazka, turet tiksla...
Grybz
2006-04-19
Hm. Čia turbūt vienas iš nedaugėlio dalykų kuriame aš neturiu pakankamai tvirtos nuomonės ir ją dažnai kaitalioju.
Hm, pačiu Dievu tikiu, bet nemanau, kad galima visą tą reiškinį paaiškinti viena būtybe, šiaip manyčiau, kad patys žmonės tą Dievą sukūrė, žmogaus prigimtis ir ateitis jau yra tokia griūti prieš kažką ant kelių. O kaip tiki, taip ir yra.
O pati bažnyčia.. Mūsiška yra šiek tiek kvailoka. Man tiesiog pati aplinka visiškai nepatinka, papročiai: klaupt, stot, sėst ir vėl iš naujo. Na aš ne toks žmogus, kad klaupčiaus prieš molio gabalą. O iš vis krikščionių idealiogijos visos skelbia, kad dievas yra visur. Na, tai jei man jo reikės, tai aš pasimelsiu bet kur. Ir jis girdės. Yra tokių bažnyčių, kurios tikrai savotiškai traukia. Turi patikti kunigas pats, nes būna tokių, kurie tiesiog atstumia. :>
Čia iš BIX'ų:
„Mes tikim Dievais, mes tikim savaip, mes tikim.
Mes tikim Dievais, mes tikim savais, tikim tikim. “ xD
šitą dainą beveik visą atmintinai moku. ;D
Hm, pačiu Dievu tikiu, bet nemanau, kad galima visą tą reiškinį paaiškinti viena būtybe, šiaip manyčiau, kad patys žmonės tą Dievą sukūrė, žmogaus prigimtis ir ateitis jau yra tokia griūti prieš kažką ant kelių. O kaip tiki, taip ir yra.
O pati bažnyčia.. Mūsiška yra šiek tiek kvailoka. Man tiesiog pati aplinka visiškai nepatinka, papročiai: klaupt, stot, sėst ir vėl iš naujo. Na aš ne toks žmogus, kad klaupčiaus prieš molio gabalą. O iš vis krikščionių idealiogijos visos skelbia, kad dievas yra visur. Na, tai jei man jo reikės, tai aš pasimelsiu bet kur. Ir jis girdės. Yra tokių bažnyčių, kurios tikrai savotiškai traukia. Turi patikti kunigas pats, nes būna tokių, kurie tiesiog atstumia. :>
Čia iš BIX'ų:
„Mes tikim Dievais, mes tikim savaip, mes tikim.
Mes tikim Dievais, mes tikim savais, tikim tikim. “ xD
šitą dainą beveik visą atmintinai moku. ;D
Guest_Striker_* 2006-05-10
i baznycia einu ertai kai priwercia... dievu nenoriu tiketi nes tai kwailoka. wiskas ko nori iwiks tik td jai stengsies ir noresi.. o kad cia paprasei diewo tai abejoju :/ kazkas lig ir kuzda kad reiketu tiketi, bet tai nesamone
Bam
2006-05-10
Ivis dabar pamasčiau ir sumasčiau, kad svarbiau ne į banyčią vaikčiot , o pačiam viduj tikėt ir būt padoriu, geru piliečiu
Grybz
2006-05-10
banyčia i vis yra nesąmonė
;; juk pati krikčionybė teigia, kad DIEVAS YRA VISUR, tai kokio velnio dar kakur eit, jei tau taip patogiau, usidegi vakutę, jei tau patogiau įlendi į spintą, jei tau taip patogiau usidarai tūlike, jei tau taip patogiau paiūri į dangų, jei tau taip patogiau eini į miką, jei tau taip patogiau darai ką nori, nes dievas yra visur. :}
Lix
2006-05-10
Grybz, May 10 2006, 05:33 PM, pasakė:
banyčia i vis yra nesąmonė
;; juk pati krikčionybė teigia, kad DIEVAS YRA VISUR, tai kokio velnio dar kakur eit, jei tau taip patogiau, usidegi vakutę, jei tau patogiau įlendi į spintą, jei tau taip patogiau usidarai tūlike, jei tau taip patogiau paiūri į dangų, jei tau taip patogiau eini į miką, jei tau taip patogiau darai ką nori, nes dievas yra visur. :}
Nu tai gal baznycioj atliekamos kazkokios pamaldos. Jei tu pats namie tai moki etlikti = tai neik
Grybz
2006-05-10
dabar pagalvokim, pamaldos? Kam jos aplamai reikalingos yra? Kad priimtum druskos ir miltų paplotėlį ant, kurio iraiytas paveiksliukas?
tam kad atliktum ipaintį? (DIEVAS visur, jis girdi, kam reikalinga?) Kad paklausytum ventojo Rato? Imk bibliją į rankas ir skaityk, kad nori. Nu nebent pamokslas, ten kartais visai neblogų pasako. O palinkėt visiem ramybės ir a dabar galiu ;X
Lix
2006-05-10
Grybz, May 10 2006, 05:40 PM, pasakė:
dabar pagalvokim, pamaldos? Kam jos aplamai reikalingos yra? Kad priimtum druskos ir miltų paplotėlį ant, kurio iraiytas paveiksliukas?
tam kad atliktum ipaintį? (DIEVAS visur, jis girdi, kam reikalinga?) Kad paklausytum ventojo Rato? Imk bibliją į rankas ir skaityk, kad nori. Nu nebent pamokslas, ten kartais visai neblogų pasako. O palinkėt visiem ramybės ir a dabar galiu ;X
Nu taigi nesamone ta religija yra
per tikibos pamoka kai paklausiau mokitojos is ku ji zino kad diewas yra, jinai man pasake "dievas buwo yra ir bus" nu bet kox cia paaiskinimas???? mano manymu kad senoveje zmones galwojo is kur jie atsirado, is kur tas pasaulis ir kam cia reikia dekoti del wisko, tai ir pragalwojo kad yra diewas.. ir dar kazkokie 12 apastalu ji apskelbe. tikiu ten poltergeistu (dvasiomis), kad mes galaktikoi nevieni, bet jau dievu nelabai :/
RazieL_
2006-05-10
Striker, May 10 2006, 02:48 PM, pasakė:
per tikibos pamoka kai paklausiau mokitojos is ku ji zino kad diewas yra, jinai man pasake "dievas buwo yra ir bus" nu bet kox cia paaiskinimas???? mano manymu kad senoveje zmones galwojo is kur jie atsirado, is kur tas pasaulis ir kam cia reikia dekoti del wisko, tai ir pragalwojo kad yra diewas.. ir dar kazkokie 12 apastalu ji apskelbe. tikiu ten poltergeistu (dvasiomis), kad mes galaktikoi nevieni, bet jau dievu nelabai :/
na ne. pirmieji dievai atsirado i to, kad senovės monės negalėjo labai daug gamtos stichijų paaikint, pvz aibo, ugnies ir t.t. todėl pradėjo garbint tai ko nesuprato ir taip atsirado dievai
nu panasu
bet sakau pats pasakiai tai gamtos reiskiniai. dievas nepajudino pirsto kad sukeltu zaiba
tai va manau dievo nera...
koltasXxX
2006-05-10
musihskis tikybos mokytojas , labiau korektishkas, jis tau neperhsa visokiu minchiu ir kitokio krikshchinishku tiesu , o paprasciausiai sako , pagal musu tikejima ir seip nebruka tau
Bam
2006-05-10
Mūsų tikybos mokytoja koncervatorė kakokia, visiem kia savo tikėjimą, jei kitaip elgies, jau reikia blogai
girlscancry
2006-05-11
As esu katalike ir praktikuojanti. I baznycia ne keikviena sekmadieni, bet daznai nueinu. Dar beto priklausau vienai katalikiskai organizacijai. Tai misios visai smagios buna su gitaomis, o po misiu geriam arbata su sausainiais ir kalbames su draugais. Va brukamos tiesos ir man nepatinka, nes tai atstumia. As pati ne su viskuo sutinku kaip teigia baznycia. As renkuosi su kuo sutikti.
Gulbė.
2008-05-04
Netikiu dievu. Dabar einu į bažnyčią kiekvieną sekmadienį, nes reikia kommuniją ir išpažintį atlikt.