←  Bendras

Amerikietiškos imtynės WWE, TNA, MMA diskusijos

»

Kayfabe lauzymas - gerai ar blogai?

Apklausa: Kayfabe lauzymas - gerai ar blogai? (38 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Ar jums patinka, kai ziurint wrestliga pamatote lauzoma kayfabe?

1. Taip (5 balsai(-ų) [13.16%])

Balso procentinis santykis: 13.16%

2. Ne (5 balsai(-ų) [13.16%])

3. Vienareiksmiskai negaliu atsakyt, priklauso nuo konkretaus atvejo (25 balsai(-ų) [65.79%])

Balso procentinis santykis: 65.79%

4. Man tai nemotais, as negadinu aplausos objektyvumo spausdamas bet ka, o pasirenku si varianta (3 balsai(-ų) [7.89%])

Balso procentinis santykis: 7.89%

Ar manote, kad kayfabe lauzymas buna geras sprendimas kompanijai ir PW bizniui?

1. Taip (5 balsai(-ų) [13.16%])

2. Ne (12 balsai(-ų) [31.58%])

Balso procentinis santykis: 31.58%

3. Vienareiksmiskai negaliu atsakyt, priklauso nuo konkretaus atvejo (19 balsai(-ų) [50.00%])

Balso procentinis santykis: 50.00%

4. Man tai nemotais, as negadinu aplausos objektyvumo spausdamas bet ka, o pasirenku si varianta (2 balsai(-ų) [5.26%])

Balso procentinis santykis: 5.26%

Balsuoti Svečiai balsuoti negali

nuotrauka Walleris 2009-02-28

Is tiesu, si tema jau ilgai vis sukasi mano galvoje, bet paskutiniame iMPACT! buves segmentas su Booker T ir policija (kitaip tariant "Mr.Huffman) man tai primine ir nusprendziau sukurti tema.

Tai ar geras dalykas wrestlinge yra kayfabe lauzymas? Tarkim, TNA YouTube turi tokia laidele Spin Cycle, kurioje dalyvauja TNA darbuotojai - wrestleriai, teisejai ir kt. Ir karta toje laidoje dalyvavo Russo. Ir viena karta jis leptelejo "...as a writer, I...". Arba per Raw vykusi Ric Flair's Farewell Adress, Flairui paploti paciame laidos gale atejo heel'ai - Edge, Orton ir kt. Per pacius show labai retai galima aptikti tokiu dalyku Tai man idomi nariu nuomone. Ar jums patinka kai matote tokius dalykus? Nepriklausant nuo patikimo, objektyviai, ar jums atrodo, jog tai yra geras dalykas? Ar per TNA kai kuriuos matomus dalykus, pvz "Mr.Huffman", PW terminu kaip "marks, jobbers ir pan." naudojimas galima laikyti kayfabe lauzymu? Ar adekvatu lyginti kayfabe lauzyma pvz per savaitini show ir per DVD? Ar galima laikyti kayfabe lauzymu PW angle'us, kurie paremti tikrais dalykais, pvz Matt Hardy vs. Edge feud'as, Jarrett vs. Angle feud'as ir pan.?
Cituoti

nuotrauka Mauglis 2009-02-28

Na prisipazinsiu ,kad panasus klausimas buvo iskiles ir man.As rinkausi abiejuose klausimuose atsakymus "Vienareiksmiskai negaliu atsakyt, priklauso nuo konkretaus atvejo".Nemanau ,kad Russo daro gerai lepteledamas tokias frazes kaip "...as a writer, I..." , taciau manau,kad TNA renkasi ne wwe lygio publika(ne markai),o kas ziuri TNA namuose ir tarp ju yra marku ,tai manau jie neziuri per youtube tu laidu,jei as klystu tada atsiprasau.Bet ar tokiu ar kitokiu atveju manau tai tas atvejis ,kai sakyciau nereikia lauzyti kayfabe.Su flair situacija sakau ,kad gali buti kokio nori lygio kayfabe,bet pagerbti tiek metu wrestlingui atidavusi zmogu reikia!Ir nemanau ,kad tai labai krito i akis kazkam,bei buvo blogas sprendimas kompanijai ir PW bizniui.Viska sutraukiant i viena sakini tai butu panasiai taip-Kas per daug tas nesveika,jei yra retkarciais (tokiais atvejais kaip Flair'o) tai tas nieko netrukdo :lol: .
Cituoti

nuotrauka Duncan 2009-02-28

Asmeniskai man patinka kai wrestlingas yra artimesnis realiam pasauliui ir kayfabe kartais yra lauzomas.Kad ir tavo minetas atvejas per iMPACT! su tikraja Booker T pavarde,arba,kad per Royal Rumble komentatoriai paminejo,kad Goldust ir Cody Rhodes yra broliai,ar,tai,kad Triple H per savo inerviu Smackdown'e pasake,kad Stephanie McMahon yra jo vaiku motina.Visa,tai IMO yra gerai,nes kaip sakiau megstu kai wrestlingas buna artimesnis realiam gyvenimui,bet vis del to kartais kayfabe lauzyti nebutu gerai pvz isivaizduokim kas butu jei Undertakeri pradetu vadinti jo tikraja pavarde,ar Jim Ross netycia lepteltu,kad jis is tikruju yra is Hiustono,o ne is Death Valley ir,kad jis yra normalus Amerikos pilietis,o ne velnias su magiskom galiom.Nors man jo gimmick'as ir nepatinka,taciau WWE,tai nebutu labai naudinga,nes,tai jau butu jo gimmicko lauzymas ir daugybe mazu amerikieciu suzinotu "teisybe".Taigi antrojoje skiltyje rinkausi variant,kad tai priklauso nuo konkretaus atvejo,nes pvz tokie "nekalti" atvejai kai Ortonas ir Edge ateina paploti Flair'ui manau tikrai nepakanks verslui.
Cituoti

nuotrauka Jobberis_Extreme 2009-02-28

Cia priklauso nuo situacijos. Nepatinka man kai kišami i feudus vaikai a.k.a Rey Mysterio vs Eddie Guerrero!!!! Tačiau tokie dalykai kaip Ric Flair farrewel adress kai visi heelai jam plojo manau nieko blogo bizniui nedaro , kaip Duncan minejo Triple H pasakymas ,kad Stephanie jo vaikų motina irgi nieko tokio baisaus nebuvo tame Jeff vs Matt(Vietoj jo čia turėjo but Christian) builde dėl tu ataku nemačiau. Aišku kaip Duncan sako geriau nepradėt vadinti Undertaker paprastu piliečiu ;D Abiejuose renkuosi trecia varianta.
Cituoti

nuotrauka Unbroken 2009-02-28

Sunku spręsti - reikia žiūrėti kokia situacija. Pvz. Randy Orton, Edge aplodismentai Flair man atrodo normaliai, bet pvz. Mr.Huffman man nelimpa visiškai. Russo frazė turbūt vos nenužudė tų kurie žiūrėjo Spin Cycle. As a writer, I... Dar gerai nepaminėjo kas ateityje taps champais ir kokie wrestleriai laimės feudus. Tokia situacija kompanijai naudos visiškai neduoda, atvirkščiai - gadina kompanijos vardą. Žinoma smarkui tai nieko nereiškia, bet kiek markų išvydę tai netektų "svajonių". Na žodžiu. Sunku aiškinti. Žinoma gimmickų laužyti nereikėtų (kaip Duncan minėjo, pavizdį su Undertaker), bet pagarbos parodymas kolegai yra įprastas dalykas. Žinoma galima visai neblogai primaišyti realybės ir galima išvystyti gerus feudus. Taigi, mano balsai keliauja "Vienareiksmiskai negaliu atsakyt, priklauso nuo konkretaus atvejo" ir "Ne".
Cituoti

nuotrauka Bottom 2009-02-28

Na kai jau dedi tokius lengvus variantus kaip dabar tretieji, tai rezultatai savaime bus aiškūs. Žinoma aš juos rinkausi.
Todėl, kad dabar XXI amžius, Pro Wrestling'as yra modernus ir dabar nebėra tokio kategoriškumo, kaip kadaise. Iš mano pusės, kayfabe laužymas yra gerai, nes dažniausiai tai būna malonu žiūrėt, o papildomas realumas/rimtumas wrestling'ui taip pat nepakenkia. Minėti pavyzdžiai-Flair'o išėjimas, Russo leptelėjimas, HHH prisipažinimas-viskas yra ok. Ir tikra nesąmonė, kad mark'ams tai nepatiks. Jie bus tam abejongi, nes tiesiog nesuvoks, kampe kampas. O smark'ams priešingai, tai malonus vaizdas, nes jie tuo metu pasijaučia apsiskaitę :lol: Šneku taip teigiamai, nes kaip sakiau, kayfabe laužymas dažniausiai būna nestambus, neturintis kažkokios didelės reikšmės. Kad ir Orton'o, Edge' sveikinimai Flair'ui-juk visi, net ir buvę "rasslin" fanai, žinome, kad tai ne sportas, o šou ir kai kuriais atvejais, kaip šis, kayfabe NElaužymas būtų įžeidimas fanams. O Russo, tai nieko čia baisaus, kad prasitarė taip. Juk per PPV ne kartą girdėjom "Fire Russo". Dėl Mr.Huffman-irgi vietoj. Negi kas, virš 10metų mano, kad jis iš tikro yra Mr. Booker T?
Bet vėlgi, laužymas kartais būna ir per stambus. Iš dabar atsimenamų, tai man nepatiko per kažkurį SmackDown!, kai HHH, berods per MVP's lounge, dėstė jam, kas yra "cutting a promo". Šnekant apie dabartį, man nepatinka, kaip book'inama Christian, tiksliau Edge. Kaip, grįžus jo šio biznio pačiam artimiausiui žmogui, Edge apie jį neužsimena nė menkiausiu žodeliu? Čia, man pačiam, yra įžeidimas.
Cituoti

nuotrauka Virmantas 2009-02-28

Vienareikšmiškai negaliu atsakyti ar tai gerai ar ne, bet kartais man atrodo absurdiška, kai wwe kokius 5 metus "slėpė", kad Triple H ir Stephanie susituokę, o staiga vat taip paima ir atidengia visą istoriją. O dėl tokių dalykų kaip kenkimas reitingams, tai vistiek manau, kad tikėti tuo ką WWE rodo gali tik vaikai. Bent kiek rimčiau besidomintis wrestling'u supranta kas yra tas Hpffman'as ar, kad yra tokie žmonės Writer'iai. Tai vat mano nuomone reitingams tai nelabai kenkia, bet aš asmeniškai prieš keyfabe laužyma. Jei sekti pasakas tai sekti iki galo, o ne šiaip šiandien pasaka ryt realybė. Tokie maišimai man visai nepatinka. :lol:
Cituoti

nuotrauka Mauglis 2009-02-28

Citata

Šnekant apie dabartį, man nepatinka, kaip book'inama Christian, tiksliau Edge. Kaip, grįžus jo šio biznio pačiam artimiausiui žmogui, Edge apie jį neužsimena nė menkiausiu žodeliu? Čia, man pačiam, yra įžeidimas.
Ne į temą
Na cia gali visaip sakyti.Aisku as irgi pasigedau kazkokio paminejimo is Edge puses,bet jis dabar Heel'as ,o Christian Face'as.Jie siuo metu neturi nieko bendro,taigi nelabai pasitaiko situacija pamineti Christian'a.Juk nesakys Edge-Cena i accept,oh hi Christian ,you're my brother.Arba-I love you Vickie,Christian i love you to.

Šį pranešimą redagavo Mauglis: 2009-02-28, 22:18
Cituoti

nuotrauka Lyncaz 2009-03-01

lengvas klausimas, renkuosi trečią atsakymą :D
aišku nuo situacijos priklauso, tikrai turbūt nei vienam galvos neskaudėjo, kad Orton ir Edge plojo Ric'ui, per HOF 08 irgi visi sėdėjo ir prikolino, (man pačiam buvo keista matyt Umagą su kostiumu ir akiniais, be face-paint'o, ir jei gerai pamenu, tai jis sėdėjo šalia Cenos :) ). Taip pat pamenu kaip (dar btv laikais) kai HHH feudino su Batista, bet po Eddie mirties gerbdami jį stovėjo vienas šalia kito. Tokie dalykai tikrai nieko blogo. Bet kartais manau peržengia ribą, ypač tie dabartiniai TNA rough-cut'ai (ar kaip ten jie) kaip wrestleriai kalba kaip normalūs žmonės, o ringe fanus siunčia ant trijų raidžių.
va man tik įdomu kaip ten su tuo Helmsley šeimos slėpimu, kada jis baigtas, nes pamenu prieš metus, gal pusantrų buvo segmentas ringe HHH prieš Vince, buvo Steph, Hunteris ją pabučiavo, ir pasakė "See ya at home, baby" or smth. :D
Žodžiu, nieko blogo tas laužymas, bet reik jaust ribas.
be to, manau, kad jei kažkoks faktorius neprieštarauja storyline'ui, tai joks čia kayfabe laužymas, kaip pvz pasakymas, kad Goldust ir Cody broliai... :D
Cituoti

nuotrauka Primusas 2009-03-01

IWC zino kad wrestlingas fake, dabar ne 8 desimtmetis, tad kayfabe galima lauzyti. Na o tokiais atvejais, kaip kovotoju pagerbimas, kovotojo mirtis butina sulauzyti kayfabe ir pagerbti zmogu taip kaip dera. Na o tna budai kaip lauzomas kayfabe irgi toleruojami. Jie neperziangia ribu, tiesiog padeda susipazinti su kovotoju labiau ir tiek. Viskas laikui einan pasikeicia, pasikeite kasis, pasikeite filmai, pasikeite populiairausios laidos televizijose, keiciasi ir wrestlingas. deka interneto tu nuo ziurovo nieko nebenuslepsi, tad reikia ismokti IWC pasinaudoti, paleidzinat anti, sulauzant kayfabe kad paivairintu storyline ir t.t
Cituoti

nuotrauka domaz 2009-03-01

Buna atveju kai Kayfabe sulauzyti yra normalu ir butina. Isivaizduokit ta situacija kai mire Eddie ir visi kovotojai isejo pagerbti jo. Kaip jus reaguotumet jeigu butu laikomasi kayfabe ir koks McMahonnas vaidintu, jog jam nusispjaut ir jam butu sugalvotas koks "abejingo mirciai diktatoriaus" scenarijus.. Butu ziauru ziureti.
Cituoti

nuotrauka Fortaz 2009-03-01

Na, kaip Primusas ir sake, IWC jau smarkiai pazenges. Pac Vincas sake, kad berods 2 ar tai 2.5% (jo nuomone) zmoniu nezino, kad wrestling yra "fake".
Del Kayfabe lauzymo - is esmes yra gerai, kai pereinama prie worked-shoot, ir taip priartinama prie tikroves. TNA kai kur tai daro gerai (Huffman, Steiner'io "she was 19" ir t.t.), o kai kur ir blogai (Angle statomas kaip kompanijos priesas, nes priestarauja Jarret - pateikiama visai ne tuo kampu, kaip reiketu).
Mano nuomone Kayfabe tiesiogiai lauzyti net nereikia - t.y. reikia stengtis produkta kaip galima realesni. Tokie matchai patys geriausi, tokie storyline'ai irgi patys geriausi. Ta realuma bando ivesti TNA, bet jiems sunkiai sekasi, nes paskutiniame Impact buvo absurdas, kai su peiliu buo grasinta Steiner - kai pagalvoji.. Galima iskviesti ta pacia policija, ar ne, juk tai armed assault? :D Tas pats ir su austin vs McMahon gun-pointing-incident. Na ten bent galas buvo normalus :)
Cituoti

nuotrauka `MalioK` 2009-03-01

Yra tam tikros normos. Kai mes kalbame apie kazkoki feuda, kurio eigoje integrojami elementai is tikro gyvenimo - as neturiu nieko pries, nes tai Attitude Eros palikimas ir surisa mus labiau emocionaliai su storyline. Pavyzdziui mes puikiai zinome, kad Orton ir Triple H tikrame gyvenime ne nekencia vienas kito ir tai vaidinimas, BET is tikro gyvenimo paimtas McMahon-Levesque santikiu elementas, kuris padaro scenariju pikantisku :lol: Mes zinome, kad neturint tikros antipatijos, nebus kazko slikstaus. Kalbedamas apie perzengta riba ir butent apie "slikscius" momentus, as kalbu apie WCW "judejima" vietomis prasidejusi jau 1999 metais, kur ne storyline buvo bookinami ispradziu, veliau pridedant realybes lementus, o REALYBE buvo bookinama i storyline'us. Taip mes turejome Ric Flair ir Four Horsemen feuda su nWo ir Eric Bischoff, kuris sliksciai emocionaliai traiske to metu susilpnintos psichikos legenda (Flair) taip, kad jis prarado savim pasitikejima. Arba visa Vince Russo ir Hulk Hogan konflikta, kuris russorifiskai buvo perkeltas i worked-shoot storyline, kuris pasieke kulminacijos WCW Bash at the Beach 2000 ivikyje. Na ir visokie Russo/$oldberg ivykiai, kur realybe nebuvo TAIP ekspluatojama, bet vistiek buvo tikro gyvenimo antipatija. Taigi turedamas si kartu skoni burnoje nuo WCW laiku, man buna slikstu ziureti i tai kaip ir siandien gaunam Edge/Hardy/Lita storyline'us, kai zinome, jog bent vienam zmogui ar daugiau yra nejauku tai vaidinti (pavyzdziui Lita neslepe, kad jai buvo labai nepatogus tas scenarijus). O kai dalykas liecia situacijas su Owen Hart, Eddie Guerrero, Ric Flair garbei susuktais show ar segmentais (net Chris Benoit, nes man malonu, kad WWE spejo pagerbti viska ka jis padare versle, pries paaiskejant realiems ivykiams) - neturiu su tuom absoliuciai jokiu problemu. Taip pat nematau blogio visokiuose insider juokeliose, kadangi jie buna trumpi (dazniausiai) ir jas pagauna tik tie kam jie buvo skirti, o ne vaikams slojantiems Cena marskineliu lentynas: pavyzdziui Piper uzsimina apie Santino DUI aresta, arba pastovus Triple H juokeliai apie "uzkulisius" (nors, Dievas mato, jis kartais uzsizaidzia) arba net is ilgesniu tai Edge segmentas apie Ric Flair "vairavima" - tegul i mane meto akmeni tas kas is to nepasijuoke.
Zodziu, kol realybe netampa creative komandos ideju saltiniu, kai jie neima tikrus ivykius kaip pagrinda storyline'ui - su manim viskas OK, bet kai jie ekspluatoja musu ir talento tikras emocijas mane tai pikina ir gaunam pranesimus per WWE.com kaip Jeff Hardy buvo rastas be samones viesbutyje, situacijas kaip Eddie Guerrero mirties ekspluatavima su Rey Mysterio ir pns.
Cituoti

Rodyti pranešimą`MalioK`, 2009-03-01, 19:59, pasakė:

Yra tam tikros normos. Kai mes kalbame apie kazkoki feuda, kurio eigoje integrojami elementai is tikro gyvenimo - as neturiu nieko pries, nes tai Attitude Eros palikimas ir surisa mus labiau emocionaliai su storyline. Pavyzdziui mes puikiai zinome, kad Orton ir Triple H tikrame gyvenime nekencia vienas kito ir tai vaidinimas, BET is tikro gyvenimo paimtas McMahon-Levesque santikiu elementas, kuris padaro scenariju pikantisku :lol: Mes zinome, kad neturint tikros antipatijos, nebus kazko slikstaus. Kalbedamas apie perzengta riba ir butent apie "slikscius" momentus, as kalbu apie WCW "judejima" vietomis prasidejusi jau 1999 metais, kur ne storyline buvo bookinami ispradziu, veliau pridedant realybes lementus, o REALYBE buvo bookinama i storyline'us. Taip mes turejome Ric Flair ir Four Horsemen feuda su nWo ir Eric Bischoff, kuris sliksciai emocionaliai traiske to metu susilpnintos psichikos legenda (Flair) taip, kad jis prarado savim pasitikejima. Arba visa Vince Russo ir Hulk Hogan konflikta, kuris russorifiskai buvo perkeltas i worked-shoot storyline, kuris pasieke kulminacijos WCW Bash at the Beach 2000 ivikyje. Na ir visokie Russo/$oldberg ivykiai, kur realybe nebuvo TAIP ekspluatojama, bet vistiek buvo tikro gyvenimo antipatija. Taigi turedamas si kartu skoni burnoje nuo WCW laiku, man buna slikstu ziureti i tai kaip ir siandien gaunam Edge/Hardy/Lita storyline'us, kai zinome, jog bent vienam zmogui ar daugiau yra nejauku tai vaidinti (pavyzdziui Lita neslepe, kad jai buvo labai nepatogus tas scenarijus). O kai dalykas liecia situacijas su Owen Hart, Eddie Guerrero, Ric Flair garbei susuktais show ar segmentais (net Chris Benoit, nes man malonu, kad WWE spejo pagerbti viska ka jis padare versle, pries paaiskejant realiems ivykiams) - neturiu su tuom absoliuciai jokiu problemu. Taip pat nematau blogio visokiuose insider juokeliose, kadangi jie buna trumpi (dazniausiai) ir jas pagauna tik tie kam jie buvo skirti, o ne vaikams slojantiems Cena marskineliu lentynas: pavyzdziui Piper uzsimina apie Santino DUI aresta, arba pastovus Triple H juokeliai apie "uzkulisius" (nors, Dievas mato, jis kartais uzsizaidzia) arba net is ilgesniu tai Edge segmentas apie Ric Flair "vairavima" - tegul i mane meto akmeni tas kas is to nepasijuoke :lol:
Zodziu, kol realybe netampa creative komandos ideju saltiniu, kai jie neima tikrus ivykius kaip pagrinda storyline'ui - su manim viskas OK, bet kai jie ekspluatoja musu ir talento tikras emocijas mane tai pikina ir gaunam pranesimus per WWE.com kaip Jeff Hardy buvo rastas be samones viesbutyje, situacijas kaip Eddie Guerrero mirties ekspluatavima su Rey Mysterio ir pns.

"mes puikiai zinome, kad Orton ir Triple H tikrame gyvenime nekencia vienas kito" - ???
"visokie Russo/$oldberg ivykiai, kur realybe nebuvo TAIP ekspluatojama, bet vistiek buvo tikro gyvenimo antipatija." - ???
Cituoti

Rodyti pranešimąFortaz, 2009-03-01, 20:57, pasakė:

"mes puikiai zinome, kad Orton ir Triple H tikrame gyvenime nekencia vienas kito"
Na cia tikriausiai reikejo parasyti "ne nekencia vienas kito" - deja, cia lietuviu kalbos ziniu pristigo :lol: Zodziu zinome, kad jie neturi tikrame gyvenime neapikantos vienas kitam, taigi cia neekspluatojama realybe. Aciu uz pastaba, toj paredaguosiu.

Rodyti pranešimąFortaz, 2009-03-01, 20:57, pasakė:

"visokie Russo/$oldberg ivykiai, kur realybe nebuvo TAIP ekspluatojama, bet vistiek buvo tikro gyvenimo antipatija."
Cia nelabai suprantu, ka norejai paklausti. Kalbu apie 2000 metu Russo ir Goldberg feuda, kai Bill ir Vince istikruju nelabai sutare uzkulisiuose.
Cituoti

Va apie ta "istikruju nelabai sutare uzkulisiuose" ir noriu daugiau suzinot - as apie tai zinau is keliu menku Goldberg'o fraziu - ar tu zinai ka nors daugiau?
Cituoti

Ne į temą

Rodyti pranešimąFortaz, 2009-03-01, 22:32, pasakė:

Va apie ta "istikruju nelabai sutare uzkulisiuose" ir noriu daugiau suzinot - as apie tai zinau is keliu menku Goldberg'o fraziu - ar tu zinai ka nors daugiau?
Ne, irgi norieciau placiai kur nors pasiskaityti, bet esme abu zinom. Bill buvo labai nepatenkintas savo personazo booking'u, to kad jis buvo paverstas heelu $oldberg ir bendrai pabrezia kiek gero jis gali pasakyti apie Bischoff ir kiek blogo gali pasakyti apie Russo :lol:
Cituoti