Pradesiu nuo to, kad pacios dekoracijos buvo nuostabios - malonus, bent jau mano skoniui, patobulinimas nuo praeitu metu, t.y. man rimtai patiko ir isejimo "piramide" ir konstrukcija, kuri kibo virs ringo, nuleidziusi maza ekrana i ringa, isejimu metu. Dabar siek tiek negativumo: Fantasia reikia nusauti, nes iki sio vakaro as nei karto jos negirdejau ir tolimame gyvenime nenoriu niekur ja matyti, kadangi ta moteriske dainavo per subine. Deja, cia ne didziausias smugis, kuri as gavau pradzioje, nes Jim Ross nesedejo uz komentatoriu stalo - zinau, kad jis buvo praneses, jog nekomentos WrestleMania, bet maniau tai blefas. Jei pradzioje as dar stengiausi uzmerkti i tai akys, vakaro gale Cole ir Striker vede mane is proto. Visi sie smulkus elementai man sukuria show atmosfera, todel norejau atkreipti i tai demesi pradzioje - net pimp fanas kailiniuose, kuri pamateme pradzioje, kazkodel uzdejo man placia sypsena ant veido.
SHOW-MIZ © vs. MORRISON & R-TRUTH - daug kas kritikoja si matcha, iskaitant IWC "seniunus", bet man jis nuostabiai nuteike visam vakarui. As istikruju nenorejau MITB matcho pradzioje, nes jis savyje nesa vistiek kazkiek rimtumo ir reikalauja demesio, o tokie mazai svarbus matchai su spalvingais personazais (pvz. kaip JBL ir Finlay per WrestleMania XXIV) su trumpu matchu, gerai pazadina manyje apetita. Be to, matchas per savo trumpa laika papasakojo gera istorija. John Morrison ir R-Truth isejo atskirai, kai Show-Miz isejo petis i peti, kaip komanda ir dirbo matche kartu: kai Show isgelbejo Miz, istraukdamas ji is ringo ir gale padare tag'a reikiamu laiku ir laimejo su KO. Man labai patinka ju komanda, ypac The Miz, kuris per pastaraji pusmeti tapo vienu mano megstamiausiu talentu PW'e, kai tik pries pora metu negalejau jo pakesti. Vaikinas spindulioja charizma, o jo partneris islaiko monstro aura, uz kuria padekokime JeriShow laikotarpiui.
* ½
DIBIASE vs. ORTON vs. RHODES - tiesiog WOW. Ne del to, kad matchas buvo toks saldus, bet vel gi, del istorijos papasakotos ringe. As nesitikejau absoliuciai nieko is sio matcho, jis man rupejo vos ne maziau uz divu arba tag team matchus, atsizvelgiant i build'a, nes Orton taip ir negaudavo to pop'o is ziurovu, kuris pagaliau ikaltu ziurovams, jog jis face. Ir problema buvo bookinge - jis atrode gerai net handicap matche pries The Legacy ir nebudavo normaliai primustas per TV, taigi ir ziurovai negalejo prie jo prisitrinti, uzjausti ji. Ir pagaliau per pacia WrestleMania tai ivyko - matcho pradzioje Randy buvo tiesiog primustas ir ji istikruju pasidare GAILA, net man. As pagaliau galejau jo pasigaileti, kaip ir kiti ziurovai, nes blogieciai dirbo kartu pries ji viena. Orton gavo absoliuciai nuostabius pop'us siame matche, kai dare savo comeback'us: turejome aiskia
face vs. heels dinamika. O paskutinis "bruksniai" matcho gale, kur mateme RKO (po kurio ziurovai sprogo) bei
punt kick - tie elementai pabreze, kad jis nors ir face, bet
with an edge, t.y. su savotisku Attitude Eros bruozu. Net jo gyvatiska pravarde "The Viper" iskart kelia mintis apie "The Texas Rattlesnake". Beje, tai, aisku, nieko nereiskia, bet tiesiog idomu, kaip praeitais metais Randy uzdare WrestleMania, o siais metais iseina i antra vakaro matcha.
* ¾
SLIM JIM - ispradziu mane labai suerzino si durnyste, bet veliau pagalvojau, kad ji uzeme tiek mazai laiko ir is esmes buvo vienintelis segmentas is uzkulisiu visam vakarui bei gavau pamatyti Mean Gene, taigi tiek to. Vien uz Okerlund duodu
¼ *
MONEY IN THE BANK LADDER MATCH VI - man patiko visu isejimai, nes dauguma turejo naujus drabuzius ir tai viena is tu smulkmenu, kurios man patinka WrestleMania rengenyje. Jack Swagger isejimas... jam tetruko uzsideti koki medali ir nusiskusti plikai, kad net paskutinis retard'as tarp ziurovu pamatytu jame Kurt Angle. Nu bent jau jo izvaizda nebuvo "WTF?" kaip Kofi Kingstono. Pats matchas buvo vienas is prastesniu $ITB ir manau naujoji "politika" del smugiu i galva gerai apribojo potencialiu spotu arsenala. Kas liecia originalesnius spotus, tai buvo geru, kurie man patiko - pavyzdziui kai matcho pradzioje visi susirinko prie kopeciu ir po eile bande uzlipti (tas faktas, kad dalivauja 10 zmoniu, padare tai smagiu momentu) arba spotas, kai is kopeciu padare "A" raide su Jack Swagger viduryje, spaudziamu is abeju pusiu. Buvo ir
fail 'u kaip Kofi spotas vaiksciojant sulauzitu kopeciu pusemis. Deja, buvo ir keleta gerai pastebimu botchu, kaip pavojingas Kingston uzbegimas kopeciomis ant Kane, pries powerbomb'a, Swagger ir Bourne turejo maza broka bei aisku pabaiga, kur Jack kokia minute bande nukabinti lagamina. Bent jau buvau teisus, kad jie neduos lagamino Christian ir McIntyre, nes tai butu pernelig akivaizdu, o Christian atveju - pernelig tobula. Be to, nemanau, kad Vince pakeite savo nuomone apie ji (kaip anksciau nemate ji main evente, taip ir dabar nemato). Tiesiog galvojau, kad is likusiuju, jie tos lagamina zmogui, kuris gali kalbeti kaip MVP - kas liecia All American American, tai iki siol neizvelgiu jame "IT" faktorio ir nemanau, kad is jo kazkas iseis. Galiu klisti. Bent jau dabar jis gaus
mic laiko ir galbut patobulins savo promo igudzius.
HALL OF FAME - labai gaila, kad jie nesusitare su The Ultimate Warrior, nes be jo sis 2010 metu "komplektas" buvo, mano nuomone, silpniausias is modernios HOF eros, t.y. su 2004 metu atgimimu. Aisku, kalbu is
mainstream JAV poziurio, nes dauguma zmoniu kas buvo pacioje cerimonijoje ir WrestleMania arenoje net nenutuokia, kad realiai Antonio Inoki buvo didziausia legenda tarp visu itrauktu vardu - jiems tai buvo tiesiog japonas. Net Stu Hart neziurint i ta itaka, kokia jis padare verslui, net nepateko i USA Network ceremonijos eteri, nes reikejo skirti laiko Bob f'n Uecker

O Ted DiBiase, kaip ir Roddy Piper, yra vienas riskiausiu PW vardu, kurie taip ir nelaike pasaulio titulo.
DUD
TRIPLE H vs. SHEAMUS - gerai, cia as nustebau, kad laimejo Triple H, nes realiai dvi savaites pries PPV, jis iseidavo
on top konfrontacijuose su Sheamus, o kaip taisykle, tai reiskia "nuskriastojo" pergale. Matchas nebuvo ypatingas, paprastas brawl, tiesiog ilgas, tikriausiai norint suteikti Sheamus daugiau itikinamumo, kad jis gali laikytis su auksciausio ligio opozicija. Vienas dalikas, kuris nustebino, tai, kad kai Hunter surakino
figure four ant airio, komentatoriai ramiai paminejo, kad taip jis pagerbia savo "mokytoja" Ric Flair - pasirodo TNA darbuotoju vardai nera tokie jau tabu. Griztant prie Trips pergales, pasirodo jis ruosiamas programai su Cena ir tikriausiai virs heelu.
** ½
CM PUNK vs. REY MYSTERIO - ispradziu apsidziaugiau, kad CM Punk gavo slota auksciau Triple H matcho, bet mano dziaugsmas buvo trumpalaikis. Duoti jiems tiek PPV laiko po blizganciu segmentu SmackDown!'e buvo tiesiog nusikaltimas. Be to, as suprantu, kad vaikuciams norejo duoti didvyrio pergale stambiausiame show, bet argi ir taip neuztektinai face'us laimejo savo matchus? Cia atrodo, kad feudas dar tesis kuri laika ir is Rey kankinimo kaip S.E.S. nario galima buvo daug ka ispesti - pavyzdziui jis veliau pastatitu savo kauke, kad istrukti is sektos arba panasiu scenariju. Net siame WrestleMania matche, jei Punk laimetu, galima buvo po kovos nuskusti Rey kasele plauku ant jo "Avatar" kostiumo (kuris, beje, buvo pasibaisetinas). Kas liecia matcha, tai jie pasistenge padaryti ka gali per ta trumpa laika, bet del "laikrodzio" ju WrestleMania matchas nusileido net ju nemokamam SmackDown! 2010-02-12 susitikimui (taip neturi buti).
** ¼
BRET HART vs. VINCE MCMAHON - mes su Lix taremes net neliesti sio matcho su penkiu metru pagaliu ir net pamirsti apie jo egzistavimas, bet nesusilaikiau.
WHAT THE FUCK?! As megstu Bret, net pradedu skaityti jo knyga ir sukandes dantis uzmerkdavau akys i, vietomis, jo prasta darba RAW segmentuose, nes galvojau, kad gausiu normalu
payoff per pay-per-view. Ziuredamas si sudo gabala as norejau, kad mama pagimditu mane atgal. Tai buvo vos pakenciamas reginis - pradedant to, kad Bret isejo savo iprastuose rubuose. Visa mesmale su seima buvo absoliuciai kvaila. Pats faktas, kad heel'as buvo apsuptas face'u ir primusamas kaip suo - MAN BUVO RIMTAI GAILA MCMAHON. Kitais zodziais, Bret man atrode kaip si padugne su savo seima, kurie apsupo vienisa zmogu =
ass backwards booking. Kaip jau kazkada rasiau RAW temoje, The Hitman neturejo kliuciu, kurias butu priverstas iveikti - ziurovai buvo mire, jie tik reagavo, kai Bret paimdavo Vince kojas ir duodavo
sharshooter uzuominas. Tai atveda mane prie kito daliko - kokio velnio babyface
tease'ina ziurovus ir vis neduoda jiems ko jie nori, t.y. sharpshooterio!? Visas sis clusterfuck tesesi amzenybe su smugiais kede, Bret
sedzinciu ant kedes, smugiais i tarpukoji ir t.t. As maldavau Dievo, kad tai baigtusi. Man pasidaro graudu, kai as prisimenu, kad dar tik pries keleta dienu jie auksciausiame ligyje svarste ar nederetu padaryti McMahon vs. Hard sios sudeties main eventu

Klausikit, as zinau, kad Bret negalima liesti galvos ir, kad jo Lloyd's of London sveikatos draudimas is esmes suriso betkokius minimalius planus NHB matchui. Nu jei jus isvis negalite liesti Bret, tai kam sis cirkas? Tegul Hart iseina su savo
wrestling gear kaip 1997 metais (nesvarbu man, kad jis tures pilvuka - mateme Roddy Piperi nepaliginamai storesni WWE televizijoje); uzdeda savo akinius ant vaiko; sulaukia Vince; matchas prasideda; Bret trenkia Vinnie i smakra kaip ta lemtinga Montreal vakara uzkulisiuose; surakina visu laukta Sharpshooter; McMahon tapina, bet Bret nepaleidzia, kol jis nepraranda samones (kaip WrestleMania 13 su Austin); spjauna ant gulincio be samones Vince; po to iseina visa Hart seima ir The Hart Dynasty, kurie uzpildo ringa ir pakelia Bret ant peciu kaip WrestleManai X vakara. VISKAS. Laiko tai uzims pakankamai, kad fanai nesijaustu apiplesti, bet to paciu paliktu kitam matchui kaip Punk/Mysterio ir butu kurkas ispudingiau.
KA JIE MAN DAVE!? -*
CHRIS JERICHO © vs. EDGE - iki sio matcho as galvojau, kad WrestleMania XXVI bus
epic fail, bet, laimei, paskutinis siu keturiu valandu trecdalis isgelbejo show. Cia gavome nuostabu matcha - taip, siek tiek daugiau laiko butu gerai, bet net tai ka gavome mane patenkino. Visu pirma, tai pirmas vakaro matchas, kur gavau gera matcho psichologija (Randy ir Legacy buvo grazus
storytelling, bet techniskos psichologijos ten truko). Jericho iki matcho state feuda ant Edge traumu pagrindo, taigi cia maloniai kovos eigoje, ekspluatavo ir apdirbinejo jo achilo sausgysle. Machas turejo pora grazius spotu, kurie padare man ispudi: 1. Chris pavercia Edge spear i codebreaker; 2. Edge spiria Chris i veida, kai pastarasis pabando spear

Abu fantastiski momentai, kurie man patiko labiau uz ivykius po matcho. Kas liecia Y2J pergale, tai pries WrestleMania buvau tikras, kad savo matchus laimes Y2J, Sheamus ir Punk - kaip matote, atspejau tik Chris atveji. Vel gi, kaip pagrinda emiau keleta aplinkibiu: feudas tik prasidejo ir sioje programoje tai ju pirmas matchas; Edge gaudavo
the upper hand daugumoje ju TV konfrontaciju; Chris tik neseniai laimejo titula ir, aisku, faktas, kad nuo pat WrestleMania 21 abu pasaulio titulai nekeite seimininku ta pati vakara:
- WrestleMania 22: John Cena apgina pries Triple H; Rey Mysterio laimi is Kurt Angle;
- WrestleMania 23: John Cena apgina pries Shawn Michaels; Undertaker laimi is Batista;
- WrestleMania 24: Randy Orton apgina pries Triple H ir John Cena; The Undertaker laimi is Edge;
- WrestleMania 25: Triple H apgina pries Randy Orton; John Cena laimi is Edge.
Kadangi manau mazai kas abejojo, jog John nugales Dave, Chris tikimybiskai turejo apginti, ka jis ir padare.
*** ¾
TEAM PHOENIX vs. TEAM MCCOOL - akivaizdziai pats matchas buvo tik publikos atvesinimui tarp championship kovu, bet idomi ideja gale. Nors ir pabaiga isejo blogai, t.y. Vickie negalejo normaliai nupininti Kelly Kelly is pirmo karto, buvo malonu, kad Vickie padare visa tradicini
frog splash kaip ji dare Eddie. Gaila tik, kad tai gavo nedideli pop'a ir daugiausiai buvo nusvilpta. Jei kas nezino, jie neatsitiktinai nusprende cia pagerbti zmogu, kuris melavo, sukciavo ir voge - Eddie Guerrero yra palaidotas Phoenix'e, kur turejome sia WrestleMania. Tarp kitko, nemazai wrestleriu nuejo ji aplankiti.
½ *
DAVE BATISTA © vs. JOHN CENA - mano neoficialus Cena didziuliu WrestleMania isejimu recordas tampa 2-3. Kiek atsimenu man patiko WrestleMania 22 ir 23 (Chicago tematikos ir ant Mustang GT), o po to vienas nuobodus isejimas po kito. Net Batista "spotlight" isejiams atrode geriau, atsivelgiant i tai kaip ispudinga tai atrode didziuleje arenoje. Matcho kokybe buvo mazdaug tai ko ir tikejausi is siu dveju - tas retesnis ir neiprastas reginis kai John Cena
call 'ina matcha

Ir dare tai nepersvariausiai, nes keleta kartu jo
call 'ai aiskiai pateko ant kameros (nors ir Y2J issidave bent karta, kiek prisimenu). Buvo ir pora botchu - pavyzdziui tas DDT pirmoje puseje mane rimtai priverte nerimtauti, nes John negerai nusileido ir Batista buvo pasimetes keleta sekundziu. Veliau tas didelis
Batista bomb botchas, kai Cena nedaskrido ant Dave peciu nuo virviu. Na bent jau matchas turejo siek tiek psichologijos, kur The Animal stengesi apdirbti Cena kakla. Pabaiga, kaip ir tikejausi, buvo STFU, bet patiko tas mazutis elementas kai Batista toliau tap'ino jau kai John paleido lauzima ir nulipo nuo jo - tarsi parodidamas, kad jis nugaletas ir palauztas zmogus ta vakara.
*** ¼
THE UNDERTAKER vs. SHAWN MICHAELS - ir cia noriu atkreipti demesi i isejimus, kurie buvo labai geri. Tarkim ju WrestleMania 25 isejimai buvo teatraliniai ir taip ispudingesni is "geris pries blogi" istorijoje (nes 2009 metais tai buvo ju storyline pagrindas: sviesa pries tamsa), taip gavome Shawn nusileidzianti kaip is debesu, o The Undertaker kylanti is pragaro. Cia gi feudo pagrindas buvo HBK karjera - jokio
good vs. bad, taigi man labai patiko, kad Shawn padare savo klasikini, uzpatentota "The Heartbreak Kid" isejima, nes jis eina ginti savo ketvircio amziaus ilgio karjera. 'Taker nauja apranga ir isejimas su lazeriais irgi atrode
awesome, primindamas mums The Ministry of Darkness metus. Dabar pats matchas. Kaip MMA fanui, atsizvelgiant i tai, kad pro-wrestlinge tai retai gaunam, ziauriai patiko
staredown pries pradzia, ypac kai tas Michaels pirstas per gerkle TIEK DAUG reiske matcho pabaigai. Pradeti jums pasakoti kaip man patiko matcho psichologija net nezinau kaip, nes tai buvo fantastiskas darbas - jie sugebejo itikinti MANE, ilgalaiki IWC nari, kad The Undertaker rimtai patire kelio trauma po
old school pacioje matcho pradzioje. Kai jus sugebate mane priversti matcho pradzioje pagalvoti "Holly shit, Takeris rimtai negales testi matcho - jo keliai yra fucked", jus padarete nuostabu darba. Manau visi PW geekai kaip as zinojo, kad Mark eina i matcha su ziauriai prastos bukles keliais, taigi jie puikiai isnaudojo tai ne tik pries
casual fanus, bet ir pries smarkus. Undertaker puikiai sell'ino kelius viso matcho eigoje ir net nedare savo tradicinio
suicide dive per virves. Vienas dalikas, kuris man nepatiko pradzioje, tai kad jie labai anksti pradejo atlikti finisherius ir kalti
near fall po
near fall, taigi einant i pacia pabaiga, as maniau matchas **** ¼, bet po to ivyko TAI. Gal tai taip stipriai paveike tik mane, bet paskutine matcho minute, kur nuolankus The Undertaker sako Shawnui "Stay down!", bet pastarasis "uzkopia" ant 'Takerio ir parodo ta
throat slit is staredown.
I marked out. Tai buvo tiesiog pasakiska pabaiga, kuri perdave tiek dramos. Ir, aisku, tas
jumping piledriver pastate taska. Tiesiog BRAVO. Ta drama pabaigoje man patiko net labiau uz "I'm sorry. I love you." is WrestleManai XXIV tarp Shawn ir Ric.
**** ¾ Man abu ju matchai patiko vienodai - pirmas buvo galbut siek tiek tvirtesnis techniskai, bet sis turejo daugiau dramos. Kas liecia Shawn "pensija" tai ne as sugalvojau si grazu paliginima, bet jis nuostabiai tinka sioje situacijoje - PW verslas yra kaip
Hotel California (The Eagles grupes daina):
You can check-out any time you like,
But you can never leave!
Be to, jei ieskote bent silpnu uzuominu (ir viska galima interpretoti savaip), tai ziurekime i tai, ka Michaels pasake pries pati eterio gala, pasisukes i kamera: Gonna drive my kids nuts in three weeks

Kita vertus, HBK jau ne pirmus metus bando pasitraukti is verslo, bet pastoviai gauna ta skambuti is Vince arba Paul ir ji ikalbineja grizti. Jis grizta. Taigi yra IWC seniunu (kaip pavyzdziui Bryan Alvarez), kurie mano, jog Shawn sugalvojo subookinti savo paties
retirement, t.y. pasiule Streak vs. Career saliga siam matchui tipo "jo, pralaimesiu, pailsesiu siek tiek, o veliau kai jums reikes, skambinkite", o realiai atieis namo ir pakeisus visus telefono numerius (metaforiskai kalbant). Taigi gali buti, kad kai niekas to nesitiki, tai istikruju paskutinis kartas kai matome Michael Hickenbottom ringe.
`MalioK` WrestleMania XXVI ivertinimas pasakė:
| A+ | A | A- | B+ | B | B- | C+ | C | C- | D+ | D | D- | F |